CrossGym is een sport, waarbij de trainingen bestaan uit constant gevarieerde, functionele bewegingen die tegen een zo hoog mogelijke intensiteit dienen uitgevoerd te worden. Het fijne aan deze sport is dat het invloed heeft op alle lichamelijke eigenschappen die belangrijk zijn voor het behouden van uw GEZONDHEID. Met name kracht, uithouding (conditie), lenigheid (souplesse), snelheid en coördinatie.

De trainingen, lessen en WOD’s (workout of the day) bestaan uit combinaties van oefeningen die telkens een ander onderdeel aanstippen van deze lichamelijke eigenschappen. Bovendien worden de oefeningen aangepast aan elke individu, zodat iedereen op zijn niveau verantwoord kan trainen en maximaal resultaat kan halen.

De oefeningen zijn steeds FUNCTIONEEL. Dit wil zeggen dat ze vaak voorkomen in ons dagelijks leven, zoals “SQUATTEN”, “LOPEN”, “SPRINGEN”, “DUWEN”, “TREKKEN” en “DINGEN OPRAPEN”.

Dit zijn bewegingen die in ons DNA zijn ingebakken en onze hersenen dus zeer goed herkennen. Door deze bewegingen vaak te oefenen, halen we er logischer wijs ook ons voordeel uit buiten de box.

De functionele bewegingen worden aan een HOGE INTENSITEIT afgewerkt. Dit wil zeggen dat je de oefeningen en bewegingen altijd zo snel en correct als mogelijk dient uit te voeren. Dus hoe meer gewicht of herhalingen dat je uitvoert in een kortere of bepaalde tijd, hoe meer POWER je ontwikkelt. Deze vorm van intensiteit heeft de beste gezondheid bevorderende eigenschappen!

Constant gevarieerd wil zeggen dat je trainingsschema elke dag iets anders voorschrijft. Niets is zo saai als routine en dus hoe minder goed je voorbereid bent op het onverwachte. Niemand weet wat je morgen tegenkomt, misschien ga je iemand helpen verhuizen of moet je plots vluchten voor een losgeslagen hond … Door elke keer variatie in je training te steken ben je beter voorbereid op het onverwachte. In elke WOD worden bewegingen uit GYMNASTIEK, GEWICHTHEFFEN en ATLETIEK gekozen en deze worden onuitputtelijk met elkaar gecombineerd.

Myrthe Herrewyn

Coach

Thomas Weyts

Coach

Bart Strybos

Coach